Πληρωμές συμβολαίων
💳

Πληρωμές συμβολαίων


Η εταιρία μας δεν εισπράτει ασφάλιστρα, αλλά στα πιο κάτω άρθρα, μπορείτε να βρείτε όλους τους διαθέσιμους τρόπους καθώς και πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή των συμβολαίων σας που προσφέρει η κάθε ασφαλιστική εταιρία απευθείας σε αυτή.


Συχνές ερωτήσεις


Τι περιθώριο έχω να πληρώσω το συμβόλαιο μου;

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια βάση της νομοθεσίας πρέπει να εξοφλούνται μέχρι την ημερομηνία οφειλής τους, εκτός και αν ρητά αναφέρεται διάστημα πίστωσης μέσα στο συμβόλαιο. Δεν ισχύουν πλέον πιστώσεις 30 ημερών , 2μηνών κ.τ.λ. που παλαιότερα ισχύαν.

Μπορώ να το εξοφλήσω με άτοκες δόσεις;

Ναι η περισσότερες Ελληνικές εταιρίες δίνουν την δυνατότητα εξόφλησης του ασφαλίστρου σε άτοκες δόσεις. Συνήθως αυτό μπορεί να συμβεί αν δηλωθεί πιστωτική κάρτα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στα πιο κάτω άρθρα, στην εταιρία που σας ενδιαφέρει.

Μπορώ να ζητήσω αλλαγή τρόπου πληρωμής;

Βεβαίως μπορείτε να ζητήσετε αλλαγή τρόπου πληρωμής. Όπως όλες οι αλλαγές στο συμβόλαιο σας καλό είναι να ζητηθούν 2 μήνες πριν την ανανέωση, έτσι ώστε να προλάβει η ασφαλιστική να τις υλοποιήσει.

Έχω δώσει πάγια εντολή γιατί μου στέλνετε ειδοποιήσεις;

Οι ειδοποιήσεις που σας στέλνουμε είναι ενημερωτικές για τις δόσεις / ανανεώσεις των συμβολαίων σας. Δεν αφορούν ειδοποίηση μη πληρωμής.Ο σκοπός αποστολής τους είναι να είστε ενήμερος για τις δόσεις σας απέναντι στην ασφαλιστική.

Πότε θα παραλάβω το συμβόλαιο μου;

Τα συμβόλαια αποστέλλονται από τις ασφαλιστικές αμέσως μόλις ενημερωθούν για την πληρωμή τους. Η αποστολή γίνεται είτε ταχυδρομικά είτε μέσω email. Αναλόγως του είδους του συμβολαίου και της ασφαλιστικής εταιρίας, το συμβόλαιο μπορείτε να το λάβετε από 1 λεπτό μετά την πλρηωμή σας έως και 10 μέρες.

Είμαι καλυμμένος με την πληρωμή που έχω κάνει;

Εφόσον έχετε τόσο την ειδοποίηση πληρωμής όσο και την πληρωμή που κάνατε απευθείας στην ασφαλιστική εταιρία, η κάλυψη σας είναι ενεργή. Ακόμη και σε περίπτωση ελέγχου (π.χ. για ασφάλειες οχήματος) θεωρείται ότι είστε ασφαλισμένος. Προσοχή πρέπει να δώσετε στην πληρωμή που κάνετε η οποία αν έχει γίνει με ποσό διαφορετικό από αυτό της ειδοποίησης είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο (π.χ. για λόγους στρογγυλοποίησης), θα καταστήσει την πληρωμή σας άκυρη και θα σας επιστραφούν τα χρήματα πίσω.