Επιτέλους έχω ομαδικό ! Χρειάζομαι το ατομικό μου συμβόλαιο;

24 Ιανουαρίου 2024 by
Επιτέλους έχω ομαδικό ! Χρειάζομαι το ατομικό μου συμβόλαιο;
Γιάννης Μάμαλης | my-policies.com

Δεν είναι λίγες οι φορές που εργαζόμενοι εταιριών πελάτες μας, μας ρωτάνε: 

Τώρα που η εταιρία μου, μου προσφέρει ομαδική κάλυψη χρειάζεται να πληρώνω το ατομικό μου συμβόλαιο ; 

ή

Αφού έχω ατομικό συμβόλαιο στον/στην σύζυγο και στο παιδί μου χρειάζεται να το εντάξω και στο ομαδικό συμβόλαιο της εταιρίας μου; 

Η απάντηση εξαρτάται από το ομαδικό ή το ατομικό συμβόλαιο που έχετε.

Ας αναλύσουμε τα δεδομένα με βάση το ομαδικό συμβόλαιο της εταιρίας σας.

Αυτό μπορεί να είναι είτε σε μία Ελληνική εταιρία είτε σε μια Διεθνή εταιρία. Οι περισσότεροι πελάτες  διαλέγουν την παροχή μέσω Ελληνικής εταιρίας για να μειώσουν το κόστος του ομαδικού.

Όμως ένα ομαδικό σε Ελληνική εταιρεία πέραν του μειωμένου κόστους σε σχέση με το αντίστοιχο σε Διεθνή εταιρία, έχει και κατα πολύ μειωμένες παροχές.

Συνήθως τα Ελληνικά ομαδικά έχουν κεφάλαιο κάλυψης το πολύ μέχρι 50.000 ευρώ τον χρόνο που για κάποιες παθήσεις αρκούν και περισσεύουν για κάποιες άλλες, δυστυχώς δεν επαρκεί το κεφάλαιο.

Επίσης τα Ελληνικά ομαδικά έχουν περιορισμένη κάλυψη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) γεγονός που σημαίνει ότι αν χρειαστεί κάλυψη σε Μ.Ε.Θ. το μεγαλύτερο κόστος θα επιβαρύνει τον ασφαλισμένο.

Όμως τα περισσότερα Ελληνικά ομαδικά έχουν επαρκή κάλυψη σε εξωνοσοκομειακές παροχές με κάλυψη φαρμάκων και ελεύθερη επιλογή γιατρών.

Αυτή η τελευταία παροχή είναι μοναδική παροχή, που δεν την βρίσκεις αν δεν έχεις ατομικό συμβόλαιο σε Διεθνή εταιρία, διότι τα εξωνοσοκομειακά των Ελληνικών εταιριών σε υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσεις γιατρούς του δικτύου τους. Περιορισμός που για ειδικότητες όπως παιδίατροι, γυναικολόγοι κ.α. αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος θέλει το καλύτερο των 2 κόσμων (Ελληνικό ομαδικό και Ελληνικό ατομικό συμβόλαιο), πρέπει να τα συνδυάσει

Να αξιοποιήσει τις εξωνοσοκομειακές παροχές του ομαδικού και τα υψηλά κεφαλαία του ατομικού.

Ρωτάτε όμως μήπως πληρώνω 2 φορές τις ίδιες καλύψεις στα νοσοκομειακά έξοδα.

Για να μην διπλοπληρώνετε την ίδια κάλυψη πρέπει να τροποποιήσετε το ατομικό σας συμβόλαιο ώστε να ξεκινάει να αποζημιώνει μετά από μια υψηλή απαλλαγή, αφού μέχρι εκεί θα σας καλύπτει το ομαδικό.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε κατά πολύ τα ασφάλιστρα του ατομικού σας συμβολαίου και κερδίζετε έναν μοναδικό συνδυασμό καλύψεων με φάρμακα, γιατρούς της επιλογής σας υψηλά όρια κάλυψης και χαμηλό κόστος.

Και αν χάσω την ομαδική μου κάλυψη;

Σε αυτή την περίπτωση με τις επεκτάσεις ομαδικού, προσθέτουμε ειδικό όρο στο προσωπικό σας συμβόλαιο  ώστε σε περίπτωση που χάσετε την ομαδική κάλυψη να μπορέσετε να επαναφέρετε την απαλλαγή σας σε χαμηλά ή μηδενικά όρια. Επομένως όσα χρόνια έχετε το ομαδικό κερδίζετε χρήματα και αν το χάσετε επανέρχεστε στην κατάσταση που ήσασταν πριν να αποκτήσετε το ομαδικό χωρίς να έχετε χάσει κάτι.

Επομένως αξίζει να εντάξω τα μέλη της οικογένειας μου στο ομαδικό της εταιρίας μου;

Τις περισσότερες φορές αξίζει και με το παραπάνω, γιατί όπως αναφέραμε πιο πριν θα έχετε με αυτόν τον τρόπο χαμηλό συνολικό κόστος (κόστος ατομικού/επέκτασης + κόστος ομαδικού) και υψηλές- μοναδικές παροχές.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση μαζί μας και να σας αναλύσουμε (σε συνάρτηση με το ομαδικό σας) πως μπορείτε να συνδυάσετε τα δύο αυτά είδη συμβολαίων προς όφελος σας και να σας δείξουμε τι χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε τελικά.

Μετά η απόφαση είναι δική σας......


Φόρμα επικοινωνίας

Επιτέλους έχω ομαδικό ! Χρειάζομαι το ατομικό μου συμβόλαιο;
Γιάννης Μάμαλης | my-policies.com 24 Ιανουαρίου 2024
Share this post
Ετικέτες
Archive