Broker

Τι κερδίζω αν είμαι ασφαλισμένος μέσω Broker
8 Αυγούστου 2022 by
Broker
Γιάννης Μάμαλης | my-policies.com

Ποιές οι διαφορές του να ασφαλιστώ μέσω Broker σε σχέση με το να ασφαλιστώ μέσω Πράκτορα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που γίνεται πολύ συχνά στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, όπου ο θεσμός του Broker (Μεσίτης Ασφαλίσεων) δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος. 

Κάθε μέρα, πιθανότατα βομβαρδίζεστε από διαφημίσεις από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να σας πουλήσουν ασφάλειες αυτοκινήτων, ασφάλειες κατοικιών, υγείας κ.α.. Αυτές οι προσφορές μπορεί να φαίνονται εξαιρετικές προσφορές, αλλά μακροπρόθεσμα, για να βρείτε την πιο κατάλληλη ασφάλιση στη σωστή τιμή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ασφαλιστικό Broker

Τι σας προσφέρει όμως ένας  Broker ;

Πριν απαντήσουμε σε αυτό ας δούμε πως ορίζει η Εποπτική αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) την κάθε μία ιδιότητα και μετά θα προχωρήσουμε σε πιο λεπτομερή ανάλυση.

«Ασφαλιστικός Πράκτορας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί τη δραστηριότητα της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων στο όνομα και για λογαριασμό μίας ή περισσότερων ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Στους ασφαλιστικούς πράκτορες εντάσσονται τα πιστωτικά ιδρύματα, οι επιχειρήσεις επενδύσεων και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, όταν ασκούν τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.

«Μεσίτης ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που, με γραπτή εντολή του πελάτη, ασκεί τη δραστηριότητα της διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων με βάση την ανάλυση επαρκούς αριθμού ασφαλιστικών συμβάσεων που διατίθενται στην αγορά, χωρίς να δεσμεύεται ως προς την επιλογή της ασφαλιστικής ή αντασφαλιστικής επιχείρησης.”

https://www.bankofgreece.gr/kiries-leitourgies/epopteia/epopteia-idiwtikhs-asfalishs/dianomh-asfalistikwn-proiontwn

Επομένως 

Από τους ορισμούς των ιδιοτήτων καταλαβαίνουμε κατευθείαν ότι ο Πράκτορας λειτουργεί για λογαριασμό της Ασφαλιστικής Εταιρίας ενώ ο Broker για λογαριασμό του πελάτη του.

Ο Broker είναι απολύτως ανεξάρτητος και αντικείμενο της εργασίας του ειναι :

  • Ανάλυση του προς ασφάλιση κινδύνου
  • Δημιουργία αιτήματος προς τις ασφαλιστικές με τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεται ο πελάτης του
  • Διαπραγμάτευση για τους όρους και τα ασφάλιστρα που προτείνει η ασφαλιστική εταιρία 
  • Συνδρομή προς τον πελάτη του σε περίπτωση αποζημίωσης

Τι κερδίζετε εσείς από την συνεργασία με Broker;


Οι Brokers έχουν ποικιλία λύσεων

Είναι συχνό φαινόμενο οι εταιρίες να αλλάζουν είτε τους όρους ασφάλισης είτε τα ασφάλιστρα, όπως επίσης και να το δημιουργούνται νέα προγράμματα ασφάλισης.Με δεδομένο ότι ο Broker είναι ανεξάρτητος από τις ασφαλιστικές εταιρίες και λειτουργεί για λογαριασμό των πελατών του, μπορεί να προτείνει σε κάθε ανανέωση του πελάτη του το καταλληλότερο  πρόγραμμα εκείνης της περιόδου.

Οι Brokers έχουν δαπραγματευτική δυνατότητα

Βάσει του προηγούμενου και γνωρίζοντας η ασφαλιστική εταιρία ότι ο Broker είναι ελεύθερος να προτείνει μεταφορά του πελάτη του σε άλλη ασφαλιστική, αυτομάτως ανεβαίνει η διαπραγματευτική δυνατότητα που έχει ο Broker, απέναντι στην ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να διεκδικήσει για λογαριασμό σας καλύτερους όρους.

Οι Brokers δουλεύουν για εσάς

Οι Brokers ασφαλίσεων γνωρίζουν ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων που προσφέρονται από πολλές διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες. Επίσης, οι Brokers είναι ελεύθεροι να προτείνουν τα καλύτερα συμβόλαια για τις συγκεκριμένες ασφαλιστικές σας απαιτήσεις χωρίς προκατάληψη. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι και οι πράκτορες των τραπεζών μπορούν να προτείνουν μόνο ασφαλιστικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα μέσω των εταιρειών τους. Δεν θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον που να καλύπτει τα δικά σας συμφέροντα; Οι Brokers είναι αφοσιωμένοι στο να σας βρουν το σωστό συμβόλαιο.

Οι Brokers είναι ειδικοί

Οι Brokers δεν είναι μόνο άνθρωποι που πωλούν ασφαλίσεις. Είναι αδειοδοτημένοι επαγγελματίες που μπορούν να παρέχουν αμερόληπτες, ειδικές συμβουλές. Επίσης, οι Brokers ασφαλίσεων είναι εξοικειωμένοι με ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων, όπως: ασφάλιση σπιτιού, αυτοκινήτου, εμπορικής και ψυχαγωγικής ασφάλισης, υγείας, απώλειας κερδών κ.α. Εάν πρέπει να αγοράσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους ασφάλισης, ένας ασφαλιστικός Broker μπορεί να σας προτείνει ένα βολικό και προσιτό πακέτο.

Επομένως αν θέλετε :

  • Αμεροληψία
  • Ποικιλία λύσεων
  • Εξειδίκευση
  • Επαγγελματικές Συμβουλές
  • Διαπραγματευτική δύναμη 

είναι μονόδρομος το να επιλέξετε την εκπρoσώπησή σας απέναντι στις ασφαλιστικές εταιρίες μέσω ενός Broker.

Broker
Γιάννης Μάμαλης | my-policies.com 8 Αυγούστου 2022
Share this post
Ετικέτες
Archive